Saturday, December 19, 2009

Κυριακή 20/12/2009

ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ 20/12/2009 Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας, αραιή συννεφιά με ηλιοφάνεια θα έχει το σύνολο σχεδόν του αιγαίου πελάγους και πλήρη ηλιοφάνεια μέχρι και το απόγευμα η περιοχή της Κρήτης.

Αρκετά έντονες θα είναι οι βροχές που θα πέσουν τις πρωινές ώρες σε όλη την δυτική Ελλάδα, ανατολική Πελοπόννησο, δυτική και ανατολική Μακεδονία, κεντρική και δυτική Θράκη και μέρος της δυτικής, νότιας και ανατολικής Θεσσαλίας.

Από το μεσημέρι οι βροχές θα επεκταθούν σε όλη την Θεσσαλία, στερεά Ελλάδα, Αττική, Εύβοια, Πελοπόννησο και σε όλο το κεντρικό και βόρειο αιγαίο, αρκετά έντονα θα είναι τα φαινόμενα με βροχές μετά το απόγευμα σε όλα τα νησιά του ανατολικού αιγαίου.

Χιόνια θα πέσουν σε όλη την διάρκεια της ημέρας στην δυτική και ανατολική Μακεδονία, Ήπειρο, Όλυμπο, από το απόγευμα πιο ασθενής θα είναι οι χιονοπτώσεις που θα πέσουν στην κεντρική στερεά Ελλάδα.

Η επίσκεψη της Αφρικάνικης σκόνης είναι γεγονός μετά από μεγάλο διάστημα αποχής από την Χώρα μας, προσβάλλοντας κυρίως την στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Αττική, Εύβοια και σε όλο το αιγαίο πέλαγος, εναποθέτοντας την σκόνη σε υγρή και σε ξηρή μορφή.

Την Χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν η δυτική Μακεδονία και η ανατολική Θράκη. Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει το νότιο μέρος της Κρήτης.

2 – 9 Μποφώρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.

και 3 – 8 στο νότιο αιγαίο. 3 – 6 Μποφώρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.

Γενικά η θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από -8C έως 20C.

Ο καιρός στην Λάρισα: Με συννεφιά από το πρωί και για όλη σχεδόν την ημέρα. Βροχές αναμένονται να πέσουν πριν από το μεσημέρι με διάρκεια έως και τις απογευματινές ώρες, ύφεση του καιρού θα έχει από τις βραδινές ώρες. Άνεμοι επιφανείας θα είναι Δ – ΒΔ από το μεσημέρι σε Δ – ΝΔ θα κυμανθούν από 5 έως 25 χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή 2C και υψηλή 7C. Η ατμοσφαιρική πίεση σε (mbars) στους 1001. Η υγρασία θα κυμαίνεται από 43% έως και 98%. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε. ON LINE ο καιρός στην Λάρισα.





No comments:

Post a Comment