Thursday, October 22, 2009

Προσομείωση αποστολής στον Αρη ζητά Ευρωπαίους εθελοντές

Αν σας αρέσει η ιδέα να περάσετε 17 μήνες στην απομόνωση, στριμωγμένοι μαζί με πέντε αγνώστους, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος ίσως σας έχει μια θέση: ζητά εθελοντές για την προσομοίωση μιας επανδρωμένης αποστολής στον Αρη μέσα σε μια κάψουλα κοντά στη Μόσχα.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ηλικία 20 έως 50 ετών, ύψος κάτω από 1,85 μέτρα και να μιλούν αγγλικά ή ρωσικά, εξηγεί η αγγελία της ESA.

«Η επιλογή θα βασιστεί στην εκπαίδευση, την επαγγελματική εμπειρία, την ιατρική καταλληλότητα και τις κοινωνικές συνήθειες» και οι υποψήφιοι «θα εξεταστούν σε μια διαδικασία παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται για την επιλογή αστροναυτών».

Τυχόν διδακτορικά διπλώματα στην Ιατρική, τη Βιολογία ή τη Μηχανική θα ήταν σημαντικό προτέρημα, προσθέτει η υπηρεσία.

Η αποστολή των 520 ημερών προγραμματίζεται να ξεκινήσει του χρόνου, έπειτα από μια συντομότερη προσομοίωση 105 ημερών που ολοκληρώθηκε με εξαμελές πλήρωμα.

Μέσα σε μια σφραγισμένη εγκατάσταση με όγκο 550 κυβικά μέτρα, το πλήρωμα θα προσομοιώσει το ταξίδι μέχρι τον Αρη, την προσεδάφιση, την επικοινωνία με τη Γη με χρονοκαθυστέρηση και τις τυχόν επείγουσες καταστάσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν στο δύσκολο ταξίδι.

Για την προηγούμενη προσομοίωση είχαν υποβάλλει αίτηση πάνω από 5.600 άτομα.

Newsroom ΔΟΛ





No comments:

Post a Comment