Wednesday, November 18, 2009

Η IBM βάζει στην πρίζα το μεγαλύτερο υπολογιστικό νέφος

Η International Business Machines παρουσίασε το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα υπολογιστικό νέφος, μια υπηρεσία για επιχειρήσεις την οποία θα χρησιμοποιήσει και η ίδια ως κεντρική αποθήκη για τα δεδομένα της.

Τα λεγόμενα υπολογιστικά νέφη επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους και να τρέχουν το μηχανογραφικό τους λογισμικό σε απομακρυσμένα κέντρα δεδομένων, αντί σε δικούς τους διακομιστές. Η λύση αυτή μειώνει σημαντικά το κόστος για εξοπλισμό, τεχνική υποστήριξη και ηλεκτρική ενέργεια.

Η IBM παρουσιάζει τώρα το Smart Analytics Cloud, μια υπηρεσία νέφους που επιτρέπει στις εταιρείες να αναζητούν απαντήσεις ή μοτίβα σε τεράστιους όγκους πληροφορίας.

Όπως αναφέρει το AFP, η υπηρεσία αναπτύσσεται στη βάση του Blue Insight, ενός νέφους για εσωτερική χρήση το οποίο θα αποθηκεύει 1 Petabyte (1.000 TB) πληροφορίας στην οποία θα έχουν πρόσβαση και οι 200.000 υπάλληλοι της IBM σε όλο τον κόσμο.

Με το Smart Analytics Cloud, η IBM ελπίζει να ανταγωνιστεί τις Amazon, Google και Salesforce, οι οποίες προσφέρουν αντίστοιχες υπηρεσίες νέφους εδώ και περίπου τρία χρόνια.

Newsroom ΔΟΛ





No comments:

Post a Comment