Monday, April 16, 2012

Τρίτη 17/4/2012


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   17/4/2012  Συννεφιασμένος  ο καιρός στην Ελλάδα. Με συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της Χώρας, πιο αραιή συννεφιά με ηλιοφάνεια το πρωί θα έχει η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η ανατολική στερεά Ελλάδα, η κεντρική, η ανατολική και η νότια Θεσσαλία, η Αττική, η Εύβοια, η Πελοπόννησο και το μεγαλύτερο μέρος του αιγαίου πελάγους.
Από το μεσημέρι και σταδιακά έως το βράδυ τα σύννεφα θα πυκνώσουν και θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των χερσαίων περιοχών της Χώρας και το βορειοδυτικό αιγαίο.
Βροχές από το πρωί θα πέσουν στην δυτική Ελλάδα και στην περιοχή της Μακεδονίας.
Βροχές από το μεσημέρι επίσης θα πέσουν στην κεντρική Ελλάδα, στην στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στο βορειοδυτικό αιγαίο.
Λίγα χιόνια στην διάρκεια της ημέρας θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής και της ανατολικής Μακεδονίας, στην Ήπειρο, στον Όλυμπο και στην κεντρική στερεά Ελλάδα.
Η Αφρικάνικη σκόνη συνεχίζει την προέλαση της επάνω από τον Ελλαδικό χώρο, εναποθέτοντας την σκόνη σε ξηρή και σε υγρή μορφή.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα βόρεια ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η βόρεια περιοχή της δυτικής Κρήτης.  
1 – 7  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου   αιγαίου.
3 – 8   στο νότιο αιγαίο. 2 6  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου  πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   -1C  έως 23C.
Ο καιρός στην Λάρισα Με αραιή συννεφιά και ηλιοφάνεια το πρωί, πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα μετά το μεσημέρι, ασθενή θα είναι η βροχή που θα πέσει μετά το μεσημέρι με ενδυνάμωση από το απόγευμα. Άνεμοι επιφανείας θα είναι ΝΔ - Α - ΒΑ  θα κυμανθούν από   3 έως 16 χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  11C και υψηλή  20C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1003. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 30% έως και 86%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  

No comments:

Post a Comment