Sunday, April 15, 2012

Δευτέρα 16/4/2012


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   16/4/2012  Συννεφιασμένος  ο καιρός στην Ελλάδα. Με συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της Χώρας, πιο αραιή συννεφιά με ηλιοφάνεια το πρωί θα έχει η ανατολική στερεά Ελλάδα, η Αττική, η Εύβοια, το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου και το αιγαίο πέλαγος.
Πριν από το μεσημέρι και έως το απόγευμα τα σύννεφα θα αραιώσουν στις περισσότερες περιοχές της Χώρας με εξαίρεση το Ιόνιο πέλαγος και τις βόρειες  περιοχές της Μακεδονίας όπου τα σύννεφα θα είναι πιο πυκνά.
Μετά το απόγευμα τα σύννεφα θα πυκνώσουν και πάλι σε όλη την κεντρική και δυτική Μακεδονία, στην δυτική και κεντρική Ελλάδα, στην κεντρική και δυτική στερεά Ελλάδα και στην δυτική Πελοπόννησο.
Βροχές από το πρωί θα πέφτουν στο Ιόνιο πέλαγος σε όλη σχεδόν της δυτική Ελλάδα, στην δυτική Μακεδονία και στην κεντρική στερεά Ελλάδα.
Βροχές επίσης από το μεσημέρι και σταδιακά έως τις βραδινές ώρες θα πέσουν στην κεντρική Μακεδονία, στην κεντρική Ελλάδα  και στην κεντρική στερεά Ελλάδα.
Λίγα χιόνια στην διάρκεια της ημέρας θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής και της ανατολικής Μακεδονίας, στην Ήπειρο, στον Όλυμπο και στην κεντρική στερεά Ελλάδα.
Η Αφρικάνικη σκόνη συνεχίζει την προέλαση της επάνω από τον Ελλαδικό χώρο, εναποθέτοντας την σκόνη σε ξηρή και σε υγρή μορφή.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα βόρεια ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η κεντρική Θεσσαλία.
2 – 7  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου   αιγαίου.
2 – 6   στο νότιο αιγαίο. 3 9  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου  πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   -2C  έως 21C.
Ο καιρός στην Λάρισα Με αραιή συννεφιά και ηλιοφάνεια το πρωί, πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα από το απόγευμα με πιθανότητα βροχής. Άνεμοι επιφανείας θα είναι ΝΔ - Ν - ΝΑ  θα κυμανθούν από   3 έως 24 χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  10C και υψηλή  21C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1008. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 39% έως και 74%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  

No comments:

Post a Comment