Saturday, April 14, 2012

Κυριακή 15/4/2012


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   15/4/2012  Συννεφιασμένος  ο καιρός στην Ελλάδα. Με συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της Χώρας, πιο αραιή συννεφιά με ηλιοφάνεια το πρωί θα έχει η Θεσσαλία, η κεντρική και η ανατολική στερεά Ελλάδα, η Αττική, η Εύβοια, η βορειοανατολική Πελοπόννησο, η κεντρική Μακεδονία και το μεγαλύτερο μέρος του αιγαίου πελάγους, με εξαίρεση το ανατολικό αιγαίο όπου θα επικρατήσει η συννεφιά.
Από το μεσημέρι τα σύννεφα θα πυκνώσουν στις προαναφερόμενες περιοχές με εξαίρεση την περιοχή της Θράκης και από το απόγευμα της ανατολικής Μακεδονίας όπου θα έχει ηλιοφάνεια.
Έντονες θα είναι οι βροχές που θα πέσουν το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Ελλάδας, στην ανατολική Θράκη στην Πελοπόννησο και στο ανατολικό αιγαίο.
Ασθενή βροχή από το μεσημέρι θα πέσει στην ανατολική Μακεδονία, στον Όλυμπο και πιθανότατα στην δυτική Κρήτη.
Λίγα χιόνια στην διάρκεια της ημέρας θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής και της ανατολικής Μακεδονίας, στην Ήπειρο, στον Όλυμπο και στην κεντρική στερεά Ελλάδα.
Η Αφρικάνικη σκόνη συνεχίζει την προέλαση της επάνω από τον ελλαδικό χώρο, εναποθέτοντας την σκόνη σε ξηρή και σε υγρή μορφή, κυρίως από τις βραδινές ώρες.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα βόρεια ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχουν οι νότιες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας.  
3 – 6  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου   αιγαίου.
2 – 7   στο νότιο αιγαίο. 2 6  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου  πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   -3C  έως 22C.
Ο καιρός στην Λάρισα Με αραιή συννεφιά και ηλιοφάνεια το πρωί, πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα από το μεσημέρι και για το υπόλοιπο της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι Δ - ΝΔ  θα κυμανθούν από   16 έως 35/45 χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  10C και υψηλή  21C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1005. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 36% έως και 66%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  

No comments:

Post a Comment