Wednesday, August 26, 2009

Στην αγορά των netbook επεκτείνεται η Νοkia

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων εισέρχεται στην αγορά των υποφορητών υπολογιστών, η οποία προβλέπεται να παρουσιάσει φέτος σημαντική ανάπτυξη, σε αντίθεση με τη αγορά κινητών που θα συνεχίσει να συρρικνώνεται.

Η Nokia, σχολιάζει το Reuters, είδε τα περιθώρια κέρδους της να μειώνονται το τελευταίο διάστημα, καθώς η ζήτηση για κινητά πέφτει. Ορισμένοι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για την επέκτασή της στην αγορά των netbook, καθώς τα περιθώρια κέρδους στη βιομηχανία υπολογιστών είναι παραδοσιακά πολύ μικρά.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση του ποια είναι τα περιθώρια στην αγορά των PC. Προχωράμε με τα μάτια ορθάνοιχτα» δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο Κάι Οϊστάμο, επικεφαλής στο τμήμα κινητών τηλεφώνων της Nokia.

Το πρώτο netbook της εταιρείας, τo Nokia Booklet 3G, θα βασιστεί σε επεξεργαστή Atom της Intel και σε λειτουργικό σύστημα της Microsoft, πιθανότατα στην ελαφρότερη έκδοση των Windows 7. Θα ζυγίζει 1,25 κιλά και θα προσφέρει 12 ώρες λειτουργίας ανά φόρτιση.

Η εταιρεία ερευνών IDC προβλέπει ότι η παραγωγή netbook θα αυξηθεί φέτος κατά 127% σε σχέση με το 2008 και θα φτάσει τις 26 εκατομμύρια μονάδες. Η ευρύτερη αγορά υπολογιστών αναμένεται να μείνει στάσιμη, ενώ η αγορά κινητών τηλεφώνων προβλέπεται να συρρικνωθεί κατά 10%.

Newsroom ΔΟΛ





No comments:

Post a Comment