Sunday, June 17, 2012

Διαθέσιμη για δοκιμή η σχεδόν τελική έκδοση των Windows 8


Ένα βήμα πριν την διάθεση των νέων Windows στους κατασκευαστές υπολογιστών και tablet βρίσκεται η ομάδα ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος. Η Windows 8 Release Preview είναι διαθέσιμη για κατέβασμα στην διεύθυνση preview.windows.com σε δεκατέσσερις γλώσσες, όχι όμως στα ελληνικά. Όπως επισημαίνεται, πρόκειται για δοκιμαστική έκδοση (για την οποία δεν παρέχεται υποστήριξη).


Μια από τις πρώτες διαφορές που χαρακτηρίζουν τα Windows 8 είναι η δυνατότητα χειρισμού «το ίδιο καλά» με το πληκτρολόγιο και το mouse, όσο και με την αφή. Τα Windows 8 χαρακτηρίζονται ήδη τα πιο δοκιμασμένα Windows, και η Microsoft αναφέρει για του λόγου το αληθές ότι έγιναν περισσότερα από ένα εκατομμύρια download μέσα στο πρώτο εικοσιτετράωρο που διατέθηκε η προηγούμενη δοκιμαστική έκδοση, η Windows Consumer Preview τον Φεβρουάριο.

Στην Release Preview έχει εμπλουτιστεί το Windows Store, το κατάστημα διάθεσης apps από την Microsoft και προγραμματιστές ανά τον κόσμο. Η Microsoft έχει προσθέσει το Bing Travel, το News and Sports, Gaming and Music Xbox apps και έχουν γίνει σημαντικές αναβαθμίσεις στις εφαρμογές Mail, Photos και People.

Επίσης αλλαγές αναφέρει η Microsoft και στον Internet Explorer 10 με έναν νέο Adobe Flash player, ο οποίος ανταποκρίνεται στην αφή, και έχει ενεργοποιημένο εκ προοιμίου το Do Not Track.

Με τη νέα έκδοση θα διατίθεται και το Skype με τη λειτουργικότητά του ενσωματωμένη στο σύστημα σε βαθμό και λεπτομέρειες που δεν είναι ακόμη γνωστές.

Παράλληλα με την ανακοίνωση της Windows 8 Release Preview, η Microsoft ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα με το οποίο δίνει υπό προϋποθέσεις σε 131 αγορές την δυνατότητα στους αγοραστές νέων συστημάτων με Windows 7 να αναβαθμίσουν με 15 δολάρια (στις ΗΠΑ) σε Windows 8 Pro όταν αυτά κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στο 2012 (λέγεται ότι τα Windows 8 θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο).

Εκτός από το λεγόμενο "Windows Upgrade Offer" για νέους υπολογιστές που αγοράζονται από τις 2 Ιουνίου 2012 έως τον Φεβρουάριο του 2013, η Microsoft δεσμεύεται να υποστηρίξει την αναβάθμιση στα Windows 8 και για τους χρήστες που έχουν ήδη αγοράσει PC με Windows 7.

No comments:

Post a Comment